, Gregory Eyckmans

Swissflex is officiële sponsor van Racingstars-deelnemer Gregory Eyckmans. Hoe onze beschermeling op de reality-tv show geattendeerd werd en of hij een vroege vogel of toch eerder een langslaper is kunnen jullie in het exclusieve interview met Gregory lezen.
Wie zich nu nog afvraagt, hoe Swissflex en motorsport bij elkaar passen vindt hier de verklaring.

Hallo Gregory, stel je graag even in twee zinnen voor!
Ik ben Gregory Eyckmans, 23 jaar, afkomstig uit Zolder. Al sinds ik klein was is het circuit een tweede thuis voor mij. Mijn hobby’s zijn fotografie en karten, en in het dagelijkse leven ben ik student rechten op de universiteit.
Hoe heb jij „Racing Stars“ voor jezelf ontdekt?
Ik hoorde er voor het eerst van via vrienden, die mij dan ook hebben aangemoedigd om mij in te schrijven. De 24u van Zolder rijden is al jarenlang een stiekeme droom, en het zou mooi zijn mocht dit uitkomen via Racingstars! Ik krijg ook heel veel steun uit mijn vriendenkring, en het doet me echt plezier dat iedereen achter mij staat en voor mij supportert.

Binnen de autosport zijn spanning en sensatie gegarandeerd. Waar haal jij je alledaagse kick vandaan?
Mijn alledaagse kick haal ik uit mijn Renault Clio RS, waar ik sinds een aantal maanden de trotse eigenaar van ben. Snelle wagens hebben mij altijd al geboeid, en dus was de tijd rijp om er zelf eentje in huis te halen. Naast mijn studies krijg ik ook soms de kans om wagens te testen. Zo mocht ik een tijdje geleden de nieuwe BMW M5 op Circuit Park Zandvoort testen, en nog meer recent zat ik in Frankfurt om de nieuwe Mazda 3 aan de tand te voelen.

Bij „Racing Stars“ rijd je in een Mazda MX-5. Ben jij een grote auto-fan?

Ik ben een hele grote auto(sport)-fan. Al jarenlang ben ik erdoor gepassioneerd en volg ik autosport evenementen over heel de wereld op de voet. Voor mij is een auto meer dan alleen een vervoermiddel.
Gregory_Eyckmas_Racingstars_Mazda
De training vergt een hoge concentratie. Wat doe je om na een vermoeiende training dag weer tot rust te komen?
Met vrienden iets gaan drinken en nog wat napraten over de dag helpt mij goed om weer tot rust te komen. Soms kan een ritje met de wagen ook voor de nodige ontspanning zorgen, of rustig tv-kijken vanuit de zetel.

In het programma wordt je door Swissflex gesponsord. Hoe belangrijk is voor jou een goede, gezonde slaap?
Slaap is heel belangrijk voor mij. In het dagelijkse verkeer moet je al goed uitgerust zijn om alles in je omgeving te hebben gezien, en op het circuit zeker. Karten of op circuit rijden vergt een hoge concentratie, en als je niet goed uitgerust bent blijven de prestaties achterwege. Zeker tijdens een 24u race is een goede, gezonde slaap van cruciaal belang.

Vind je jezelf meer een langslaper of een vroege opstaander?
Ik ben persoonlijk meer een langslaper. Als ik niet op moet zal ik altijd nog even blijven liggen. Vroeg opstaan is niet echt aan mij besteed.

Maak de volgende zin af: zonder mijn bed…
…ben ik geen mens!

Fotos: ©Decancq Photography